Två arkvistudenter gör sin praktik på ArkivIT

Elin Berg

Sedan måndag 2/10 har vi nöjet att ha två praktikanter hos oss. August Frihammar och Elin Berg kommer vara hos oss de kommande 5 veckorna.

Vi passade på att ställa några frågor till de två.

Vad studerar du?

A:  Jag läser masterskursen i arkivvetenskap på ABM-institutionen på Uppsala Universitet. Jag kommer ta examen våren 2018 och kommer då få en master med inriktning på arkivvetenskap

E: Läser Arkivvetenskap C, 30 högskolepoäng, på Södertörns Högskola, Huddinge. När terminen är överstånden i början av 2018 skall jag ha skaffat mig en kandidatexamen med inriktning på arkivvetenskap.

Vad har du för förväntningar på praktiken?

A: Jag förväntar mig en praktik där jag får en inblick i hur digital arkiv- och informationshantering ser ut på flera olika organisationer och myndigheter. Genom att praktisera kopplat till en konsultbyrå hoppas jag på att kunna omge mig med experter i flera olika inriktningar och både följa med i deras arbete och ta del av deras kompetens.

E: Jag hoppas på att få en inblick i hur många olika sätt en arkivarie faktiskt kan arbeta på i moderna verksamheter.

Vad fick dig att söka praktik hos just oss på ArkivIT?

A: När jag tittade runt efter olika platser som var aktuella så fann jag många som verkade intressanta. Bland dessa så stod ArkivIT ut genom den självklarhet de hanterade och talade digital arkiv- och informationshantering något som gjorde det svårt för mig att tänka mig en annan praktikplats.

E: Jag lockades särskilt av att ArkivIT ligger i framkant vad gäller kunskap om e-arkiv och digital informationshantering, men jag anade också möjligheter med att som praktikant i en konsultmiljö få uppleva olika perspektiv av en bransch med många områden.

Stort tack för att ni tog er tid och lycka till med både praktik och studier!

August Frihammar
August Frihammar
Elin Berg
Elin Berg

Fler nyheter

Cookie notice
ArkivIT.se använder sig av cookies. Om du inte vill att vi använder cookies vid ditt besök kan du när som helst ändra inställningar för cookies i din webbläsare.