Rapport från Registrator 2019, första dagen

Registrator 2019

ArkivIT rapport från ett otroligt starkt program från den första dagen av Registrator 2019 följer nedan.

– Utförlig jämförelse mellan valda delar av gamla och nya kommunal – respektive förvaltningslagen inledde dagen. Viktigt? ja. Intressant? Det också. Roligt..? Ja, i alla fall om professor Olle Lundin, Uppsala universitet, har ordet.

– Är det möjligt att dra GDPR på 80 minuter? Absolut. Sara Malmgren, advokat vid Foyen advokatfirma, levererar en föreläsning som alla som på något sätt arbetar med personuppgifter behöver. Uppmärksam publik och många frågor.

– Mika Vilenius, huvudregistrator vid legendariska Kammarkollegiet delade prestigelöst, informativt och humoristiskt med sig av en fallstudie om anskaffande av nytt dokument och ärendehanteringssystem.

– Therese Jernberg, enhetsschef för enheten för diarium och arkiv på länsstyrelsen Stockholm, berättade inspirerande och generöst om det interna förbättrings- och effektiviseringsarbetet som genomförts på vad som idag verkar vara en ypperlig arbetsplats. Många frågor från en publik där igenkänningsfaktorn verkade hög.

– Igenkänningsfaktorn var nog minst lia hög när Jakob Carlander, leg. Psykoterapeut och medförfattare till boken Att möta människor med rättshaveristiskt beteende, berättade om just detta – taktik, fallgropar och metodik men också varför beteendet ser ut som det gör och hur en professionell balans uppnås. Allvar och skratt.

Alla fenomenala föreläsningar ramades in av ArkivIT:s egna Alexandra Meija som fantastiska moderator. Det blir svårt för andra dagen att bräcka detta starka program men inte omöjligt!

Nöjda hälsningar från,
Elin, Paloma och Valter (och Alexandra så klart) på ArkivIT.

Fler nyheter

Cookie notice
ArkivIT.se använder sig av cookies. Om du inte vill att vi använder cookies vid ditt besök kan du när som helst ändra inställningar för cookies i din webbläsare.