Om oss på ArkivIT

Vi gör det svåra enkelt!

Som oberoende konsulter är vår uppgift att hjälpa er säkerställa att viktig information bevaras, hålls tillgänglig och hanteras säkert.
Kontakta oss Kontakta oss

Vilka är vi?

ArkivIT startade sin verksamhet under sommaren 2010 som ett resultat av ett ökat behov av konsulttjänster inom området digital arkiv- och informationshantering.

Vi är väl insatta i de lagar och författningar som reglerar olika verksamheter och kan vara ett stöd när det gäller att leva upp till dessa krav. Våra kunder finns inom offentlig sektor, bank- och försäkring, fastighet och bygg, läkemedel och industri.

Enligt vår grundsyn finns det ett stort värde för alla organisationer att ha en väl fungerande informationsstruktur – det leder till besparingar i tid genom effektivare hantering och till direkta nyttor för organisationen, dess medarbetare och våra kunder.

Vi värderar kompetensutveckling och informationsutbyte och tycker att e-arkiv, informationshantering, offentlighetsprincipen och informationssäkerhet är det mest spännande som finns! Vårt huvudkontor är beläget i trevliga lokaler på Sturegatan 34 i Stockholm. Därtill återfinns vi även i Göteborg och Malmö.

Vårt språk kan ibland tyckas krångligt – XML, PDF/A, OSL, OAIS och GDPR. Men vi tycker om att göra det svåra enkelt och levererar lösningar som fungerar efter era behov och används i den dagliga verksamheten.

Våra värderingar

Tre värderingar växte fram redan när ArkivIT startade 2010. Kompetens, resultat och ödmjukhet blev våra ledord för att nå lyckade relationer. När vi blev fler anställda blev värderingarna ännu viktigare. Våra värderingar står för lyckade kundrelationer, personlig utveckling, professionalitet och en ständig kunskapstörst för de ämnen som vi tycker är det mest spännande som finns. Vi har en gemensam vision om vad vi som företag ska uppnå. Värderingarna blir våra ledord för hur vi ska arbeta för att uppnå våra mål.

Ödmjukhet

Respekt, lyhördhet och ett tillvägagångssätt för att nå våra mål – det är vad ödmjukhet betyder för oss. Vi vet att våra kunder står inför komplexa förändringar och därför ser vi till att lyssna till behoven innan vi talar. Internt respekterar vi varandra, lyssnar till varandra och hjälper varandra. Även vi kan stå inför komplexa situationer där våra relationer sätts på prov.

Kompetens

ArkivIT är experter inom digital arkiv- och informationshantering och det vill vi att våra kunder och branschkollegor ska tycka och veta om oss. Vi tror på att vår kompetens hänger starkt ihop med vårt sätt att skapa relationer, vår professionalism och vårt sätt att informera och återkoppla till kunder och kollegor. Vi söker ständigt efter nya kunskaper och har en stark vilja att leverera med hög kvalitet, både hos kund och internt.

Resultat

För att kalla oss experter behöver vi arbeta resultatorienterat. Fokus på resultat och mål är givet för oss. Oavsett hinder ser vi till att ta projektet till mål. Vi vet att vi behöver visa vår kompetens genom att leverera det vi lovar till våra kunder. Internt är resultaten en del av vår personliga utveckling och något som vi strävar efter individuellt genom att inspirera varandra och nätverka med andra inom branschen.

Karriär

Jobba med oss!

Vi erbjuder en arbetsplats med högt i tak, en stark feedback-kultur och ett värderingsstyrt arbetssätt. Kompetens, resultat och ödmjukhet är ledord som präglar vårt arbetssätt och vår företagskultur. 

Som konsult på ArkivIT får du kollegor med ett brinnande intresse och specialistkompetens inom arkiv, digitalt bevarande, IT- och Informationssäkerhet. Trots att vi verkar i en IT-intensiv bransch är könsfördelningen på ArkivIT idag 50/50.  

Karriärsida Karriärsida

Aktuella jobbannonser

Vi på ArkivIT

På ArkivIT hittar du kollegor som drivs av en vilja att förändra och förbättra, är ambitiösa och har en glöd som gör att vi inte bara levererar resultat till våra kunder – vi har dessutom riktigt kul tillsammans! Här kan du läsa mer om våra medarbetare, bakgrund och annan intressant fakta.

Våra tjänster Våra tjänster Tidskrift Tidskrift