Kompetensforum i Göteborg och Malmö!

Välkommen på en eftermiddag full med kompetensutveckling.

ArkivIT bjuder in till föreläsning och workshop, där vi tillsammans ska beröra olika ämnen inom området arkiv, informationshantering och informationssäkerhet. Onsdagen den 15 maj håller vi till i Göteborg och torsdagen den 16 maj är vi på plats i Malmö.

Missa inte detta tillfälle att träffas, utbyta erfarenheter och lära er mer om samspelet mellan de olika delarna inom informationshantering!


Agenda för eftermiddagen

”Verksamhetsbaserad arkivredovisning” – Vad är det och var ska man börja?
Våra konsulter Magnus Nilsson och Wera Westerlind Müllerström guidar er i ämnet, berättar om fördelarna med VBA, ger er tips på hur ni kan förbereda er i det fall ni står inför en övergång till VBA och leder er igenom en givande gruppövning. Konsulterna kommer bland annat att visa praktiska exempel på hur dokumenthanteringsplanen kan formas och användas för att uppfylla kraven som ställs vid verksamhetsbaserad arkivredovisning.

”Dokument- och ärendehanteringssystem – att införa processer i diariet och genomföra datamigreringsprojekt”
Våra konsulter Anette Lenander och Jens Larsson kommer att ta er igenom hur man gör, undviker fallgropar och framgångsfaktorer för att lyckas!

Konsulterna kommer att visa praktiska exempel på hur man ska införa processer i diariet, berätta om hur man ska gå till väga vid processorienterad informationskartläggning samt utifrån sina erfarenheter lyfta risker, lösningar och föreslå vilka era nästa steg kan bli.

Under denna föreläsning kommer konsulterna även att berätta om ett case kopplat till ett datamigreringsprojekt där kund gick över från ett dokument- och ärendehanteringssystem till W3D3. De kommer att ta er igenom förberedandefasen, genomförandet samt projektavslutet och berätta om de utmaningar och prioriteringar som är bra att hålla reda på.

”Informationssäkerhet och hur man inkorporerar det i sin informationshantering och det dagliga arbetet”
Vår informationssäkerhetsexpert Eva Solberg tar er igenom viktiga punkter att tänka på inför upphandling av nya IT-stödsystem samt hur man ska tänka kring informationssäkerhet i sin yrkesroll och vardag.

Eva kommer att ta er igenom de allra vanligaste lagarna som styr och berör informationssäkerhet och arkiv, er roll som medarbetare inom informationssäkerhetsarbetet samt ansvarsfördelningen inom organisationen Vem förväntas göra vad och varför är det viktigt att involvera informationssäkerheten så tidigt som möjligt i upphandlingsarbetet?

Våra konsulter utgår ifrån egna erfarenheter i tidigare samt pågående uppdrag och projekt, tar er pedagogiskt igenom de lagkrav och krav som ställs av arkivmyndigheterna samt hur man ska förhålla sig till dessa. Genom konsulternas egna erfarenheter, lärdomar och olika diskussionsövningar ämnar göra dessa, många gånger kluriga, teoretiska områden begripliga, så att ni efter kursen ska få mer klarhet i vad som gäller i era verksamheter.


Målgrupp:

Arkivarier, registratorer, informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare, administrativa chefer, kanslichefer samt andra administrativa roller som i dagsläget ansvarar för, jobbar med eller intresserar sig för arkiv, informationshantering och informationssäkerhet samt kopplingen mellan dessa.

Plats:

Centralt i Göteborg
Centralt i Malmö
(Mer information och adress erhålles vid anmälan)

Datum och Tid:

Göteborg 15 maj, 13:30-17:00
Malmö 16 maj, 13:30-17:00

Från ca 17:00 är du välkommen att stanna kvar på det efterföljande minglet, där det bjuds på tilltugg och dryck.

Kostnad:

1100 kr, exklusive moms

Early bird: 700 kr exklusive moms
Gäller för anmälningar senast den 14 april

Det finns ett begränsat antal platser till detta kompetensforum, så anmäl dig så snart du bara kan för att säkra din plats!  

Vi ser fram emot att ses för en eftermiddag full av intressanta föreläsningar och givande diskussioner.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta Cecilia Jederström på cecilia.jederstrom@arkivit.se eller Paloma Carroza på paloma.carroza@arkivit.se.

O.S.A. Göteborg och Malmö 8 maj.


ANMÄLAN

Mer information och adress erhålles vid anmälan
Exempelvis veganskt, laktosfritt, glutenfritt
Adress, Postnummer, Ort
Fält markerade med * är obligatoriska och måste fyllas i.
Läs vår integritetspolicy här.

Fler nyheter

Cookie notice
ArkivIT.se använder sig av cookies. Om du inte vill att vi använder cookies vid ditt besök kan du när som helst ändra inställningar för cookies i din webbläsare.