ArkivIT växer med nya medarbetare

Marcus Wisén

ArkivIT förstärker både arkiv- och tekniksidan med våra två nya medarbetare – Marcus och Sara. Marcus har bakgrund inom utveckling och teknisk projektledning främst mot offentlig sektor. Sara är utbildad arkivarie med erfarenhet från myndigheter där hon bland annat arbetat med bevarande av elektroniska resurser.

Marcus är en mycket erfaren projektledare som arbetat med ledning och samordning i 25 år. Han har de senaste 15 åren jobbat med IT-projekt, huvudsakligen som projektledare och teknisk projektledare inom myndigheter och större företag. Marcus har stort målfokus, förmåga att förtydliga och organisera, samt fäster stor vikt vid att alltid ta ansvar och leverera enligt överenskommelse. Marcus har stor erfarenhet av att implementera dokumenthanteringssystem hela vägen från verksamhetsutveckling och kravställning, via design och utveckling, till test och produktionssättning. Marcus är utbildad och kunnig inom bland annat Praktisk Projektstyrning och FIRO-konceptet. Tekniskt har han certifieringar som javaprogrammerare och avancerad IBM-utvecklare. Under sin tidiga yrkesbana jobbade Marcus i Försvarsmakten som yrkesofficer i tio år.

Sara är en erfaren och lösningsorienterad IT-arkivarie med mycket god erfarenhet av regler inom offentlig förvaltning och standarder inom informationshanteringsområdet. Hon har arbetat i flertalet projekt gällande informationshantering och har stor kunskap om juridiken kring allmänna handlingar. Sara har arbetat med kravställning vid avveckling och utveckling av nya IT-system och har genomfört förstudie för e-arkiv och digitalt bevarande samt genomfört arkivering av digitala objekt till e-arkiv. Sara har stor erfarenhet av informationsvärdering samt arbetat med framtagande av nya rutiner och regler vid införande av ärende- och dokumenthanteringssystem och utbildat medarbetare i detta. Hon har också erfarenhet av införande och genomförande av processorienterad informationsredovisning. Hon beskrivs som initiativtagande och målinriktad och utgår alltid från verksamhetens nytta. Hon är noggrann och har en förmåga att på ett professionellt och pedagogiskt sätt driva sitt arbete framåt.

Fler nyheter

Cookie notice
ArkivIT.se använder sig av cookies. Om du inte vill att vi använder cookies vid ditt besök kan du när som helst ändra inställningar för cookies i din webbläsare.