Nu byter Kundportalen namn till Arkiwera!

Arkiwera är en tjänst för att arkivera information från sociala medier och olika webbplatser. Du hittar den på arkiwera.se.

Vi arbetar ständigt med att utöka och förbättra tjänsten och är därför glada över att vi nu även kan erbjuda möjlighet att arkivera Twitter samt manuell arkivering från LinkedIn. Utöver detta lanserar vi också en enklare automatiserad funktion för insamling av webbplatser. 

Webbinsamling innebär att webbplatsen samlas in automatiserat och paketeras i en zip-fil med en surfbar kopia. Filer som t.ex. bilder och kontorsdokument konverteras inte till arkivbeständiga filformat. Webbinsamlingen ersätter inte, men kan utgöra ett komplement till, en full webbarkivering där filerna konverterats till arkivbeständiga filformat, länkar har dirigerats om, manuell kvalitetsgranskning har genomförts och metadata lagts till innan leverans till e-arkiv.

Under våren och sommaren 2021 arbetar vi även med att utveckla funktion för insamling av information från YouTube och att automatisera insamlingen av LinkedIn. Vi planerar även att förbättra sökfunktionaliteten i tjänsten under året. 

Fler nyheter

Cookie notice
ArkivIT.se använder sig av cookies. Om du inte vill att vi använder cookies vid ditt besök kan du när som helst ändra inställningar för cookies i din webbläsare.